Julia de la Cal | La Parabólica

Vaig estudiar Il·lustració a l’Escola d’Arts Pablo Picasso de la Corunya. L’any 2004 em vaig traslladar a Barcelona, on vaig estudiar Disseny Gràfic i Disseny Industrial a l’Escola Massana, cursos avançats d’Il·lustració, a càrrec d’Ignasi Blanch a l’Escola de la Dóna i cursos d’especialització en Arts Gràfiques a l’Escola Industrial. Allí vaig treballar com a dissenyadora gràfica i il·lustradora, formant part de l’equip de Le Commandant i de l’Estudi Marc Guitart, vaig desenvolupar principalment projectes d’identitat corporativa, campanyes de comunicació on/off, disseny editorial, retail, packaging, etc. per a clients com Fiatc Segurs, Breinco o l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

En el transcurs dels meus estudis de Disseny Industrial, vaig començar a experimentar amb el món de la cistelleria. Des de llavors he realitzat cursos i activitats de l’Escola Catalana de Cistelleria, cursos de Cistelleria tradicional Francesa a càrrec de Karen Gossart i Corentin Laval i de Cistelleria Escocesa amb Pascal Carr i Catherine Davies i, el taller de cistelleria experimental Fibrejant, amb Joan Farré, Josep Mercader, Tim Johnson, Mònica Guilera, Carles Alcoi i Lore Wild.

Durant el 2013 vaig cursar el taller de postgrau Off Massana, coordinat per Jesús-Àngel Prieto. Off Massana té com a objectiu la recerca i la reflexió teòrica en un espai comú i, la consolidació de les habilitats pròpies des de la pluralitat dels llenguatges de l’art, l’ofici artístic artesanal i el disseny.

L’any 2014 vaig realitzar un viatge d’aprenentatge, durant diversos mesos vaig col·laborar i vaig adquirir coneixements de cistelleria europea i del cultiu de vímet amb Claudia Reuter el centre Weidenzentrum Land Wursten (Alemanya), Patsy Cahill al centre Sliabh Na mBan Willowcraft (Irlanda) i Nick Falcon (Gal·les).

L’any 2016 vaig participar en les Jornades Internacionals de Cistelleria i Construcció de Vímet i també en el curs de Cistelleria, Disseny i Arquitectura Verda amb Tim Johnson, Tom Meskell, Karen Gossart, Corentin Laval, Joan Farré, Carlos Fontales, Idoia Cuesta, Beatriz Unzueta i Joxe i Patxi Azurmendi en Garaion NaturArtea (Llaurava).

Des de finals de 2015 resideixo a Galícia, on continuo treballant tant en el camp del disseny gràfic com de la cistelleria; col·laborant amb diferents entitats i professionals i impartint cursos organitzats per diferents institucions, participant en fires i trobades de cistelleria dins i fora de Galícia. Sóc membre de l’Associació Catalana de Cistellers i en 2017 vaig obtenir la Carta d’Artesà d’Artesania de Galícia.

Més informació: http://www.laparabolica.com/