Piotr i Jolanta Surma

La Jolanta Surma de Zlotow, Polònia, és una artista del teixit. Es va graduar a la Universitat d’art a Pila i la Universitat de Treballs manuals a Wola Sekowa, és membre de l’associació polonesa d’arts visuals, de l’associació d’artistes locals “AZYL” a Pila des del 1983 i, també, és fundadora i presidenta de l’Associació d’Artistes Visuals “Pasja” a la seva ciutat natal; Zlotow.

La Jolanta actualment treballa com a mestre de treballs manuals al District Centre of After-School Clubs, on ha iniciat diversos projectes d’art i workshops per nens, adolescents i adults. El seu focus artístic és la tècnica del macramé i les arts tèxtils. La inspiració per la seva obra ve de la natura: de les plantes, les flors, animals i paisatges. La seva obra sorprèn amb l’originalitat i precisió. Són com pintures fetes amb cordes, plenes d’expressió, color i formes.

Els macramés de la Jolanta han guanyat premis i distincions en l’àmbit nacional i internacional en competicions d’arts i treballs manuals. Els macramés han estat exhibits per tota Polònia i, també, Londres, Berlín i Sofia (Bulgària). Decoren parets de cases a Polònia, Alemanya, França, Grècia, Estats Units, Austràlia i molts més països. També han format part de la pel·lícula Dark Shadows amb Johnny Deep i Michelle Pfeiffer, creant 20 macramés per algunes escenes. L’any 2013 la Jolanta va celebrar una important fita, dels 30 anys de la seva obra artística.

Més informació: https://macrame-art.com