Mònica Guilera Subirana

La Mònica Guilera va aprendre a fer cistells en la tradició catalana, combinant salze i canya europea; amb més de 17 anys d’experiència fent i ensenyant, té un gran repertori i gaudeix ensenyant disseny contemporani de cistells funcionals. Una de les seves especialitats és la tècnica de la Nansa Fishtrap, que ha estat utilitzada per pescadors del Mediterrani des de fa molts d’anys, amb antigues arrels i amb una sensibilitat moderna, l’obra de la Mònica explora colors, formes i patrons ideals per una casa contemporània.

La Mònica ha rebut diversos premis per la seva obra tant a Espanya com al Regne Unit i exhibeix i ven el seu treball internacionalment.

Juntament amb Tim Johnson, formen equip i combinen tècniques tradicionals i contemporànies fent servir una gran varietat de materials recol·lectats localment per fer cistells contemporanis i funcionals, escultures i instal·lacions a gran escala. Establerta a Catalunya, aconsegueixen els materials del camp i de negocis locals, incloent-hi el salze, la canya i les branques d’oliveres, combinat i contrastat amb materials suaus. En Tim i la Mònica ensenyen una gran varietat de workshops a estudiants de totes les edats, junts, han treballat en projectes d’escultura, exhibicions i han fet classes a Espanya, França, Alemanya, Dinamarca i el Regne Unit.

Més informació: http://martapeninacesteria.blogspot.com / http://cdrmuseudelapauma.cat/portsimans/