Maria Antonia Manils

Sóc una artesana de cistelleria (i també de tapisseria) que fa molts anys que estic en aquest món artesanal, el qual m’agrada molt, tant creant els meus propis dissenys amb les meves mans, com fent teixits i entrellaçant diversos materials en una peça i que a partir d’ella surtin dissenys nous.

M’agradaria que, després de veure aquesta pàgina, us pogués transmetre el món i l’ofici de la cistelleria que hi ha darrere de cada peça.

Quan es fa una peça nova sempre hi ha aquesta por en veure com et sortirà i, de vegades, surt a la primera o, de vegades, has de fer més d’un intent perquè et surti bé. Però quan l’estàs fent, aquest moment és únic, perquè sembla que solament hi siguis tu mateix i la peça, de tal manera que no penses en res més. La sensació d’estar-la fent tu mateix amb les teves pròpies mans i veure que t’ha sortit bé, és meravellosa i el dia que aquesta peça algun dia algú te la compri, que us puc dir…

I així sense adonar-te’n i al veure el resultat de la teva creació, esperes el moment de fer-ne una altra i una altra i així fins a tenir un munt de peces fetes per tu, fins a tenir una botiga sense adonar-te.

Perquè el més difícil de qualsevol peça és començar, crear i fer-la. Però darrere de cada peça hi ha una història molt bonica per com ha estat creada i construïda i elaborada.

Però la Cistelleria és com la música, es necessita molt temps per sentir una bona melodia, igual que amb la cistelleria, es necessita molt temps per fer bones cistelles. El més important, però, és començar a fer i dissenyar les teves pròpies peces.

Em podeu veure treballant en les fires artesanals, medievals, de tèxtils i en les de miniatures. En les artesanals vaig amb la meva parada amb tots els meus productes i alhora faig demostracions de peces de cistelleria, on ensenyo a la gent com fer-ne perquè s’iniciïn al món artesanal de la cistelleria. A les fires tèxtils faig uns didals de col·lecció. Aquestes fires solen ser solament els dissabtes o diumenges als matins.

Més informació: https://cistelleriapasapas.jimdofree.com/