Ferran Port i Vidal

Cistelleria Leo és la segona generació d’una família de cistellers artesans que va iniciar la seva activitat l’any 1950 amb el cisteller Joan Carmona i la seva dona Leo. Durant 54 anys, i fins a la jubilació, van regentar el taller i botiga de cistelleria situada inicialment a la Bisbal d’Empordà per després traslladar-la a Palafrugell on hi havia una forta demanda de coves i cistells a la indústria surera. Fent tota mena de feines relacionades amb l’ofici, es varen especialitzar sobretot en la fabricació artesanal de cistells i mobiliari de castanyer i bambú.

Un temps després de la seva jubilació la filla i el gendre vàrem prendre el relleu i actualment tenim el taller i exposició de cistelleria al mateix local de Palafrugell on elaborem les peces de manera totalment artesanal utilitzant únicament materials naturals com el vímet, la canya, l’espart, la balca, etc.

La nostra activitat se centra bàsicament en l’elaboració artesanal de cistelleria i en la reparació de cadires de reixeta i balca. Ocasionalment fem col·laboracions amb dissenyadors i arquitectes i també participem en fires d’artesania on habitualment fem demostracions d’ofici o tallers tant per adults com per mainada.

I tenint en compte la precarietat en que es troba aquest ofici, de bon començament vàrem tenir clar que volíem compartir els nostres coneixements impartint cursos i tallers per difondre i recuperar aquest ofici mil·lenari. I així ho fem. Durant tot l’any tenim cursos i tallers oberts a tothom i per a totes les edats.

Més informació: https://cistellerialeo.com/