ANDRÉ CHAPUIS

DESCRIPCIÓ

André Chapuis proposa un recorregut pel patrimoni de les cistelles fines de finals del segle XVIII fins a principis del segle XX. Col·lecció única a França que deu la seva existència a la passió del seu autor pel saber fer ancestral i la seva voluntat de rehabilitar les tècniques oblidades.


“La cistelleria, un art que es pot trobar, una passió per compartir”: aquest és el seu lema. Entre les tècniques de cistelleria del món, vol promoure la cistelleria antiga. Cada peça és objecte de l’atenció d’André Chapuis, qui ho neteja, la restaura per mantenir-lo en el seu suc original, com si vingués de Thiérache, el bressol de la cistelleria al nord de França, el 1850. Mentre segueix restaurant obres antigues, crea, també, peces de vímet fetes de Thiérache.

Ens mostra una col·lecció d’unes 1.200 obres de cistelleria fina i molt fina i 575 llibres francesos i estrangers sobre el tema. Ofereix a la venda 80 llibres que surten del seu estudi.

Aquesta col·lecció és per als municipis, comunitats de municipis, museus, oficines de turisme, associacions, centres culturals, desitjosos de promoure un patrimoni sovint descuidat, i per tots els amants de la cistelleria a tot el món.