HISTÒRIA DE LA FIRA DE SALT

Home»FIRA DEL CISTELL»HISTÒRIA DE LA FIRA DE SALT

L'any 1997, l’Ajuntament de Salt i l'Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres de Catalunya van posar en marxa una iniciativa que ha convertit el municipi en un espai de trobada per a la recuperació, coneixement i difusió de l'art cisteller.

Des de llavors, cada primer cap de setmana d’octubre es reuneixen a Salt artesans procedents de diferents llocs dels Països Catalans, de la resta de l’Estat i, en els darrers anys, cistellers procedents d’altres països europeus com Alemanya, França, Irlànda o el Regne Unit i, fins i tot, sudamericans, com Colòmbia en l’edició de 2012.

La Fira Internacional del Cistell de Salt ha significat un esdeveniment que va més enllà dels valors artesanals i culturals. Darrera la Fira batega una dimensió comunitària que sense cap mena de dubte s'ha convertit en un dels elements que millor expliquen el seu arrelament i la seva celebració.

També es significatiu el seu emplaçament, el cor del Barri Vell de Salt, on veïns i veïnes s’uneixen a la cel·lebració engalanant balcons, patis i carrers amb elements que evoquen els materials vinculats a l’ofici de la cistelleria i viuen la Fira com una festa de carácter social i comunitari.

sliderhist1
sliderhist3
sliderhist2